Soms kunnen we onze droomjurk vinden, maar er ontbreekt iets. Misschien is de prijs te hoog, misschien is de pasvorm niet precies goed, misschien is de print niet in de meest flatterende kleuren voor je huidskleur, of misschien laat de stof je boot niet drijven. De perfecte jurk begint met de perfecte stof en wanneer je je eigen jurk maakt, kun je precies kiezen welke stof het beste bij je past. Denk bij avondjurken aan dromerige, elegante, etherische, bijna godinachtige stoffen. Zijde, satijn, kant, organza, chiffon, deze stoffen worden al jaren gebruikt om adembenemende avondjurken te maken, en met hun natuurlijke schoonheid, elegante gordijnen en voortreffelijke vrouwelijkheid is het geen wonder waarom. Voor je je eigen jurk gaat maken, moet je de stoffen met elkaar vergelijken, net als je bij energieleveranciers vergelijken doet. Onderstaand vind je desondanks de beste stoffen voor het maken van jurken!

Chiffon

Chiffon is een pracht van een stof, die in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar is. Het kan worden gemaakt van zijde, katoen, rayon of synthetische vezels. Het is een zeer fijne en lichtgewicht stof, die een mooie drapering geeft, waardoor het een ideale keuze is voor rode loperjurken. Zijden chiffon is een populaire keuze voor elegante en formele avondkleding. Chiffon krijgt zijn unieke handvat van de gedraaide garens in de constructie. Het is een overwegend doorschijnende stof, die enige oefening nodig heeft om mee te werken, dankzij de fijne en dunne aard.

Crêpe

Deze geweven, vloeiende stof is altijd een populaire keuze als het gaat om elegante formele kleding. Met een strak geweven constructie, gemaakt van gedraaide vezels, heeft crêpe veel prachtige eigenschappen, waardoor het een favoriete keuze is voor naaisters. Crêpe staat bekend om zijn gekreukte of kiezelachtige textuur. Dit effect geeft de stof veel karakter en, in combinatie met het zachte handvat en de prachtige drapering, is crêpe een zeer geliefde stof in de modewereld. Crêpe is ook gemakkelijk te vormen en mee te werken.

Fluweel

Fluweel is een prachtige keuze voor een rode loper waardige jurk. De glans, de diepte, de rijkdom, het drama maken deze stof perfect voor een sexy en mooie vrouwelijke jurk. Fluweel kan worden geweven van zijde of synthetische vezels. Het heeft een korte, dichte pool en wordt traditioneel het meest gebruikt voor formele of avondkleding, maar de mode-industrie is verliefd geworden op deze rijke stof en fluwelen stoffen en kleding worden steeds populairder. Koop deze stof dus in je lokale stoffenwinkel

Organza

Deze fijne stof is fris en licht van gewicht en ideaal om die etherische kwaliteit aan avondjurken toe te voegen. Gemaakt van sterk gedraaide garens in een losse, platbinding, organza kan worden gemaakt van zijde of synthetische stoffen. We houden van zijn delicate en dromerige uiterlijk. Deze aparte stof kun je jurk een echte prinsessenkwaliteit geven. Het kan worden gelaagd om een ​​waterval van trapsgewijze organza te creëren, die subtiel het licht vangt en zijn vorm goed behoudt. Organza kan in alle soorten jurken worden gebruikt. Het is bovendien veelzijdig en goed te combineren met andere stoffen, om een ​​uniek eindstuk te creëren.