Stof online kopen kan moeilijk zijn zonder de stof te kunnen zien en aanraken voordat je hem koopt. Als je bijvoorbeeld gordijnen wilt gaan maken, zou het kunnen dat je wel stoffen online aan moet schaffen op je mobiel met het goedkoopste sim only abonnement. Dit is bijvoorbeeld nodig als je geen geschikte materialen kon vinden in je lokale stoffenwinkel. Om op het internet toch het juiste type stof te kunnen kopen zonder het überhaupt in het echt te zien voordat je de aankoop doet, kun je gebruik maken van de onderstaande tips! 

Inhoud

Aan de inhoud van de stof kun je zien waar de stof van is gemaakt: katoen, polyester, wol, nylon, etc. Dit zou je een idee moeten geven van hoe de stof aanvoelt. Als je niet bekend bent met de vermelde inhoud, kun je een bezoek brengen aan je plaatselijke stoffenwinkel om te zien hoe dat specifieke type stof eruit ziet en aanvoelt.

Zoekcategorieën

Waar ga je je stof voor gebruiken? Naar welke kleuren ben je op zoek? Hoewel de hoeveelheid opties in een online stoffenwinkel overweldigend kan zijn, hebben de meeste online stoffenwinkels menu's en zoekfuncties waarmee je de resultaten kunt filteren en filteren, zodat je kunt vinden wat je zoekt zonder door duizenden verschillende soorten stoffen te hoeven bladeren.

Gewicht en breedte

Het gewicht van de stof vertelt je hoe zwaar het is. Zwaardere stof is dikker en handig voor gordijnen, stoffering en andere interieurprojecten, terwijl lichtere stoffen dunner zijn en kunnen worden gebruikt voor quilten en kleding. De breedte van een stof vertelt je juist hoe breed de stof is. Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat je genoeg stof hebt om je project te voltooien. Stoffen kunnen overal diverse breedtes hebben, dus let hier goed op voordat je het koopt.

Monsters

Monsters zijn een geweldige manier om de stof persoonlijk te zien voordat je bestelt. Sommige bedrijven sturen je gratis monsters, terwijl andere een kleine vergoeding vragen. Experts raden je aan om indien mogelijk een staal te nemen voordat je grote hoeveelheden stof bestelt. Hierdoor kun je de ware kleur, het gewicht en de textuur van de stof zien en voelen voordat je deze koopt. Het laat je ook zien hoe de stof eruit zal zien in je ruimte. 

Recensies

Wat zeggen mensen die die stof hebben gekocht erover? Eerlijke beoordelingen kunnen ongelooflijk nuttig zijn bij het overwegen van een online stof. Ze laten je misschien weten hoe geweldig of niet zo geweldig die specifieke stof echt is. Gebruik de online reviews vervolgens om te beslissen of je het materiaal wel of niet aanschaft!

Retourbeleid

In sommige winkels op het internet kun je de stof die je hebt gekocht retourneren als je het niet leuk vindt of als er een probleem is. Zorg er daarom voor dat je het retourbeleid van de webshop controleert voordat je een aankoop doet. Stof kan zwaar zijn en de verzendkosten kunnen snel oplopen, dus je wilt het liefst dat deze kosten vergoed worden door de online stoffenwinkel.